E2r

Miten säilyttää lihaa

Liha tarjoaa ihanteellisen ympäristön bakteerien kasvua

Liha tarjoaa ihanteellisen ympäristön bakteerien kasvua, joka voi sitten aiheuttaa pilaantumista ja elintarvikkeiden saastumista. Tämän vuoksi on tarpeen heti kokata lihaa oston yhteydessä. Mutta jos päätät kokki sitä myöhemmin, asiallinen varastointi on vaatinut. Oikea lihan varastotilojen auttaa säilyttämään lihan tuoreus, maku ja ravinteita. Tässä muutamia vinkkejä lihan varastointia.

  • Valmista liha. Aiotteko kylmässä liha, kääre on tärkeää sulkea lihan tuoreutta ja suojella sitä mahdollista saastumista. Muovi-kääre ja alumiinifolio käytetään yleisesti tähän. Mutta jos päätät jäädyttää lihaa, varmista kaksinkertainen wrap estää pakastin polttaa. Pakastin polttaa johtuu vakava nestehukka ja tulokset väri ja maku muuttuu. Kun kääre, varmista tiukasti kattamaan lihaa. Ei pitäisi olla ilmataskuja, joissa jäätä voi muodostua.
  • Huomioi lämpötilan. Kun jäähdytys lihaa, varmista, että pitää lämpötila noin 35 ° F, ja kun jäädyttäminen, lämpötilan tulee olla noin -10 ° C. Muista aina tarkistaa lämpötila pitää liha tuore.
  • Tiedä varastointi kesto. Jäähdytetty liha voi yleensä kestää ainoa neljä päivää. Esimerkiksi jauheliha voi olla kylmässä vain kaksi päivää, kun pihvi voi kestää noin neljä päivää. Pakastettua lihaa, päinvastoin, voi kestää kuukausia. Esimerkiksi jäädytetty jauheliha voi kestää kuusi kuukautta. Siipikarja, toisaalta, voidaan säilyttää pakastimessa neljä kuukautta. Samaan aikaan, lihajalosteiden yleensä voidaan varastoida kuukaudessa. Varastoinnin kesto on yleensä merkitty pakkaukseen.
  • Merkitse lihaa. Varmista, että et ole pitää lihaa kauemmin kuin pitäisi, se on parasta merkitä lihaa paketti varastoinnin päivämäärää. Tämä pätee erityisesti, jos olet jäädyttämällä lihaa. Varmista, että käytät ei pestävä merkki ja laittaa tarra näkyvin osa pakettia.
  • Oikein tallentaa kypsennetty liha. Pidä kypsennetty liha pieneen astiaan ja varmista sulje se kannella tai muovikelmulla. Älä aseta säiliön lähellä raaka liha saastumisen estämiseksi. Jäätyä kypsennetty liha, jos aiot tallentaa sen pidempään.
  • Vältä tungosta jääkaapin tai pakastimen. Riittävä ilmanvaihto on tärkeää pitää liha tuore ja flavorful. Tämän vuoksi on tarpeen jättää riittävästi tilaa jääkaapissa tai pakastimessa. Jos se on aivan täynnä, järjestää kontit ja paketit tavalla, joka luo tilaa, tai vielä parempaa, käytä säästää tilaa kontteja.
  • Puhdista kädet huolellisesti. Ennen ja jälkeen käsittelyn raakaa lihaa, varmista pestä kädet antibakteerinen saippua ja vesi leviämisen ehkäisemiseksi bakteereja. Keittiövälineitä käytit valmistelussa liha olisi myös puhdistettava. Näitä ovat veitsi ja leikkuulauta. Älä unohda työtaso samoin.


Miten säilyttää lihaa. Huomioi lämpötilan.
Miten säilyttää lihaa. Huomioi lämpötilan.

Vaikka oikea varastointi voi pitää liha, tuore, se on paras kokki sitä mahdollisimman pian. Älä anna lihan pysyä jääkaapissa tai pakastimessa pitkään.