E2r

Miten päättää ostaa uusi lämminvesivaraaja tai kiinni sinun vanha

Bottom line: säästää rahaa

Tämän artikkelin tiedot koskee vain säiliö-tyyppinen vedenlämmittimet (kaasu tai sähkö). Se ei sisällä tietoja aurinko vedenlämmittimet tai tankless lämmittimet.

 1. Siistiä vanhoja tai ostaa uutta? On olemassa useita helppoja tapoja auttaa vanha lämminvesivaraaja säästää energiaa ja alentaa laskun sekä pidentäen vanhan lämmittimen. Voit asentaa alhaisen virtaaman suihkupäistään lämpöloukuilla, eristys, aukko pellit ja käyttää lämminvesivaraaja viltti (ks. Miten kutistua sähkölaskut säästämällä energiaa vedenkeittimen ). Kysy paikallinen LVI huoltoon, jos asennat mitään näistä laitteista on käytännön tilanteeseen. Voit myös säätää termostaatti alempaan lämpötilaan, joka on helpoin ja halvin-tapa säästää energiaa. On selvää, säilyttäen vanhan veden lämmitin säästää kustannuksia ostaa uuden. Jos voit tuplata tai jopa kolminkertaistaa elämää lämmitin, säästät merkittävän summan rahaa.
 2. Ihanteellinen skenaario olisi toteuttaa energiaa ja rahaa säästäviä toimintoja nykyiseen lämminvesivaraajaan. Sitten ajan, käyttäen rahaa olet tallentanut, päivittää uuteen järjestelmään, kuten tankless tai vesi lämmitetään aurinkoenergialla. Tankless järjestelmä voisi säästää vielä enemmän oman sähkö-tai kaasu laskun. Myös kalliimpia poikkeuksellisen tehokas aurinko veden lämmitysjärjestelmä voisi poistaa kustannukset sähkö-tai kaasu lämmitin laskussa täysin, ja voit saada huomattavan verohyvitys tuloveroa vuodelta. Kuten sanottu, tämä olisi ihanteellinen. Joskus korjaaminen vanha maksaa enemmän kuin ostaa uusi kaasu tai sähkö säiliö. Joten kun sinun pitäisi siistiä vanha säiliö ja kun pitäisi antaa periksi ja ostaa uusi?
 3. Kustannusanalyysi kaavaa. Jotta selvittää kustannukset uuden lämminvesivaraajan verrattuna pitää vanhan, sinun täytyy ajaa kustannuksia syklin analyysi. Kustannukset jakso koostuu käyttökustannukset, polttoainekustannukset, elinikäinen mahdolliset inflaatio-kustannuksia ja ostohinnan. Sinun täytyy tehdä vähän tutkimusta täällä, puhumattakaan hieman matematiikkaa.

  Tässä on luettelo luvut tarvitset:

  Miten päättää ostaa uusi lämminvesivaraaja tai kiinni sinun vanha. Siistiä vanhoja tai ostaa uutta?
  Miten päättää ostaa uusi lämminvesivaraaja tai kiinni sinun vanha. Siistiä vanhoja tai ostaa uutta?

  • Ostohinta uuden lämminvesivaraajan olet kiinnostunut
  • Energian hinta (tämä on sähkölaskun).
  • Vuosittain energian käyttö maksaa laitetta. Tämä löytyy EnergyGuide etiketissä. Tämä merkintä tulee olemaan veden lämmitin sinänsä, vaan se pitäisi olla näkyville. Kuitenkin joskus lämminvesivaraaja on ehkä asennettu EnergyGuide tarra seinään päin.
  • Arvioidun eliniän laitteen. Sähkö-ja kaasu vedenlämmitin, keskimääräinen elinikä on 13 vuotta.
  • Diskonttotekijää inflaatiotarkistus. Tämä alennus tekijä on 0,83 sekä sähkö-ja kaasu vedenlämmittimet.

  Nyt kytkeä kaikki numerot. Tässä on kaava:

  • Ostohinta + Vuosittain Energia Kustannukset + arvioitu käyttöikä (13 vuotta) x Diskonttaustekijä (0,83) = COST JAKSOLASK *
 4. Miten käyttää kustannusten syklinumeron. Lopuksi, käytä kustannukset syklinumeron juuri laskettu, ja verrata sitä hintalappu uusi lämminvesivaraaja. Jos kustannukset sykli on korkeampi kuin hinta uusi lämminvesivaraaja, niin olet parempi kaupankäynnin vanhan yksi uusi, kustannustehokkaampi lämminvesivaraaja. Varmista, että käytät kaavaa sekä vedenlämmittimet tehdä vertailua.

Bottom line: säästää rahaa. Ihanteellinen skenaario olisi toteuttaa energiaa ja rahaa säästäviä toimintoja nykyiseen lämminvesivaraajaan.
Bottom line: säästää rahaa. Ihanteellinen skenaario olisi toteuttaa energiaa ja rahaa säästäviä toimintoja nykyiseen lämminvesivaraajaan.

* Nämä tiedot antavat ACEEE (Eurooppa-neuvoston energiatehokkain talous)