E2r

Miten käyttää exacto veitsi

X-Acto veitsi on yksi hyödyllisimmistä ja mukavin työkaluja, että kuka tahansa voi omistaa. Se on kynä kokoinen työkalu, joka tarjoaa erilaisia ​​teriä eri käyttötarkoituksiin, kuten leikkaus, veistämällä ja muut.

Käyttämällä X-Acto veitsi on erittäin helppoa, mutta se tarvitsee asianmukaista käsittelyä ja välttämään satuttaa tai aiheuttaa ei-toivottuja onnettomuuksia. Seuraavassa on muutamia asioita, joita sinun pitäisi tietää turvallisesti ja tehokkaasti käyttää X-Acto veitsellä.

  • Opi eri osissa veitsi. On tärkeää tietää eri osat, ominaisuudet ja käyttötarkoitukset X-Acto veitsi voit pystyä täysin hyödyntää sitä. Lue manuaalinen tai mitä menee minne voi tietää, miten sitä käytetään seuraavan kerran sinun oman X-Acto veitsellä. Kiinteälle alumiinikahva, on kaksi osaa lisätään, jotka voidaan lukita sisään yhdessä pitämään terä paikallaan. Sillä lieriömäinen kaulus veitsi, käännä sitä vastapäivään löysää paineen ura holkki. Kun kiristä kaulusta, kiinteämpi holkki pitää terän paikallaan. Kun säädät aina suojalaseja suojaamaan silmiä jos se hajoaa.
  • Vaihda tylsä ​​terä. Ajan myötä terä veitsi tulee tylsää ja hauras. Kun tämä tapahtuu, vaihda terä ennen sitä estää terän rikkoutumisen käytön aikana. Kun vaihdat terän, pitämällä kahvasta ja suuntaa terän pois. Tartu kaulus tiukasti samalla kiertämällä sitä vastapäivään. Kun kaulus on jumissa, älä pakota sitä. Käytä voiteluainetta, kuten öljyä tai WD-40 löysää kaulus. Työnnä terä ulos pihdeillä. Jos se tuntuu jumissa, sovelletaan joitakin voiteluaine sitä irrottaa sitä. Työnnä uusi terä kiristä kaulusta uudelleen. Pyyhi voiteluainetta tai öljyä ja tarkista kaulus on kiristetty kunnolla.
  • Leikkaa materiaalia tukeva pinnalla. Kun olet leikkaus tai paloittelu ohuita materiaaleja tai nauhoina, se on parasta käyttää leikkuulauta suojata työtasolle. Tämä on tärkeää myös, jos haluat tehdä tarkkoja leikkauksia. Muu kuin, että se auttaa sinua pitämään veitsen terä terävämpi pitkään.
  • Käytä varman otteen veistämällä. Pidä kahvasta tukevasti neljällä sormella ja aseta peukalo veitsen kaulus voit helposti ohjata veitsi kun veistämällä. Älä koskaan suuntaa terän kohti suuntaan ja koskaan leikata mitään suuntaan sormella tai kädellä. Olla erityisen turvallinen, voit puristin varmistaa materiaalin että olet veistos paikoilleen.
  • Paina tasaisesti kun viipalointi tai paloittelu. Kun leikkaus tai paloittelu mitään, se on turvallisempaa ja tehokkaampaa tehdä se käyttämällä tasainen ja vakaa paine materiaalia olet käsittely. Muu kuin, varmista, että sinulla on luja ote materiaalia olet käsittely välttää vahinkoja tai onnettomuuksia, kun olet leikkaamalla sitä.


Miten käyttää exacto veitsi. Opi eri osissa veitsi.
Miten käyttää exacto veitsi. Opi eri osissa veitsi.

X-Acto veitsi voi olla erittäin hyödyllistä varsinkin jos osaat käyttää sitä. Se on erittäin kätevä ja kätevä siksi, jos sinulla on yksi, on tärkeää tietää, miten sitä käytetään oikein ja turvallisesti.