E2r

Miten karsia tomaatintaimien

Alkaen määrätty ja epämääräinen tomaatilla, käyttää näitä vinkkejä, kun karsinta

Mikään aivan vertaa maun viiniköynnöksen kypsyneitä tomaatti tuoreena puutarhan. Jotta sato monet näistä herkullisia hedelmiä kuin mahdollista, sinun täytyy karsia teidän tomaatilla. Tietäen mikä viiniköynnösten antaa kasvaa ja mitkä häikäilemättä poistaa voi olla hämmentävää, mutta se voidaan jakaa useisiin helppoa vaihetta. Jos et noudata tätä neuvoa, sinulla on suurempi sato flavorful tomaattien laittaa salaatteihin, tee kastike tai lisätä herkullisia voileipiä.

Näin voit karsia tomaatit.

Miten karsia tomaatintaimien. Millaisia ​​tomaattia viiniköynnöksen sinulla on?
Miten karsia tomaatintaimien. Millaisia ​​tomaattia viiniköynnöksen sinulla on?

 1. Millaisia ​​tomaattia viiniköynnöksen sinulla on? Määrätty tomaatilla pysähtyy kasvaa tiettyyn pisteeseen ja johtaa kaikkia niiden energiaa tuottavat enemmän lehtiä ja hedelmiä. Ne pyrkivät tuottamaan suuren sadon, joka erääntyy kaikki kerralla. Useimmat pihvi ja sandwich tomaatit ovat determinate lajikkeita.

  Epämääräinen tomaatit ovat entistä Vining, voimakas kasvi. Ne tuottavat tomaatit, että kypsyvät aikana useita viikkoja. Cherry ja salaatti tomaatit ovat yleensä epämääräisiä.

 2. Mikä on teidän tavoite karsimisesta? Haluatko erittäin suuri, palkinnon voittaja tomaatteja, jotka saattavat olla vähemmän lukumäärä? Vai haluatko keskimääräisen kokoinen ne, jotka ovat runsaasti? Molemmat ovat kohtuullisia tavoitteita, jotka voidaan saavuttaa karsimisesta.
 3. Millaisia ​​karsintaa pidät eniten? On olemassa kahdenlaisia ​​- yksinkertaista ja Missouri karsimisesta. Yksinkertainen karsiminen tarkoittaa hyppysellinen tikkari sormien välissä ja napsauta se pois kokonaan. Tikkari on ampua joka kasvaa välillä sivuliikkeen ja lehtien klusteri. Kanssa Missouri karsintaa, sinun katkaisevat vain kasvava kärki, ja anna lehtien pysyy. Tässä menetelmässä karsimisesta luuserit pois tomaatit, lisää lehtiä tarkoittaa enemmän energiaa kasvi, mutta se tarkoittaa myös sitä, että sinun täytyy karsia mitään luuserit että kehittyä alkuperäisen tikkari, joten se vaatii paljon enemmän huoltoa.
 4. Leikkaaminen määrätty tomaatit. Ensimmäinen askel ryhtyä karsimisesta määrätty tomaattilähetysten on poistaa kaikki kukkii kunnes kasvi on hyvin vakiintunut puutarhassa. Tämä auttaa sitä suuntaamaan energiansa kasvaa vahvempi ja isompi, sen sijaan tuottaa hedelmää liian aikaisin.

  Seuraavaksi sinun tulee poistaa luuserit kuin ne näkyvät. Heidän täytyy kasvaa melko kauan ennen kuin ne tuottavat hedelmää. Tämä ohjaa tarvitaan energiaa poispäin päävarren kasvin. Yritä tarkistaa ne luuserit vähintään kerran viikossa. Jos ne kasvavat liian suuriksi, olet vaarassa vahingoittaa kasvi kun ne poistetaan. Se myös jättää suuremman haava kasvin varsi, joka on suurempi sisäänkäynti taudin ja tuholaisia.

  Alkaen määrätty ja epämääräinen tomaatilla, käyttää näitä vinkkejä, kun karsinta. Mikä on teidän tavoite karsimisesta?
  Alkaen määrätty ja epämääräinen tomaatilla, käyttää näitä vinkkejä, kun karsinta. Mikä on teidän tavoite karsimisesta?

  Lähellä lopussa kasvukauden, sinun "top" kasvi. Pinnoite tarkoittaa Purista pois kasvava kärki, tai vinkkejä, kasvin. On välttämätöntä tehdä tämä niin, että jäljellä hedelmät on mahdollisuus kypsyä. Muuten, sinulla on suuri sato kovaa, raakoja tomaatteja - ei niin toivottavaa ellet suuri fani Paistetut vihreät tomaatit!

  Jos haluat erittäin suurta tomaattia sopiva syöttämällä läänin messuilla ja vaikuttava ystäväsi, voit poistaa kaikki paitsi yksi kukka kustakin klusterin. Laitoksen ohjaa kaikki energian, että varsi yhdeksi tomaatti.

 5. Leikkaaminen epämääräinen tomaatit. Asia karsintaa epämääräinen tomaatit on vähän monimutkaisempi. Kuitenkin, se on välttämätön tehtävä. Määrittämättömän tomaattikasvien muodostaa jopa kymmenen viiniköynnökset, jos ne jätetään yksin. Tämä tarkoittaa, että kasvi päätyy makaamaan, helppo kohde tautien ja tuholaisten. Tomaatit, jotka on tuotettu ovat alttiimpia mädäntyä ja auringon polttaa.

  Ensimmäinen askel, aivan kuten määrätty tomaatit, on poistaa kaikki kukkii kunnes kasvi on kahdentoista ja kahdeksantoista tuumaa pitkä. Seuraavaksi poista kaikki luuserit alla ensimmäinen hedelmä klusterin. Voit jatkaa poistaa kaikki luuserit jos haluat vain yhden viiniköynnöksen. Kuitenkin useimmat ihmiset haluavat antaa kaksi tai kolme viiniköynnöksiä kasvaa. Voit tehdä tämän, anna toinen varsi kasvaa yläpuolella ensimmäinen hedelmä klusterin. Jos haluat kolmasosaa varsi, anna tikkari juuri tämän yläpuolelle varsi kasvaa myös. Keeping puoli johtuu lähelle ensimmäinen hedelmä klusterin varmistetaan, että ne ovat vahvoja ja on tarpeeksi energiaa tuottaa runsaasti hedelmää.

Nyt osaat karsia tomaatilla. Jotkut ihmiset eivät halua karsia niiden tomaatteja ollenkaan. Hedelmä, joka on muodostettu unpruned kasvit ovat yleensä pienempiä kuin eikä flavorful kuin leikattava kasvi, vaikka se on runsaasti. Vaikka tämä voi olla työläs urakka, se on äärettömän tyydyttävää satoa suuren sadon mehukas, terveellinen tomaatit koko kauden!