E2r

Kasvava laventeli kasveja: istutus ja kasvava puutarha yrttejä

Opi kasvaa laventeli kasvi kaunis lisä puutarha

Laventeli on kaunis lisä mihin tahansa puutarhaan, koska se ei vain parantaa ulkonäköä oma piha, vaan on myös hyödyllinen kodin ja haisee hirveä. Harmaa-vihreä lehvistö ja vaalea lila kukkia tämän kasvi on erehtymättömän.

Kasvava laventeli ei ole vaikeaa, mutta se vie paljon huolenpitoa ja huomiota pitää kasveja terve ja kukoistava. Seuraa näitä ohjeita ja puutarhanhoito vinkkejä parantaa puutarhan tämä yrtti.

  1. Laventeli on istutettu siemenet, pistokkaat olemassa olevien laitosten, tai ostettu ruukkukasvit. Paras aika istuttaa on loppukeväästä tai alkukesästä, kun sää on mukava ja lämmin ja vaarassa pakkasta on mennyt. Puutarha yrtit kasvavat parhaiten lämpiminä kuukausina.
  2. Kuten melkein kaikki kasvit, on olemassa monia erilaisia ​​laventelin markkinoilla. Keskustele asiantuntijan puutarhan myymälä selvittää mikä lajike kasvaa parhaiten omassa puutarhassa, kun otetaan huomioon kaikki olosuhteet siellä.
  3. Kun kasvaa yrttejä, kuiva, löysä, hyvin valutettu maaperän on on laventeli. Etsi paikalla omassa puutarhassa, joka saa paljon auringonpaistetta, ja lisätä hieman orgaanista lannoitetta maaperään istutuksen yrttejä. Kasvien siemeniä, nauhojen, tai kasvien noin jalka päässä toisistaan. Jos olet istutus siemeniä, ne kestää noin kaksi viikkoa itää.
  4. Lisää noin multaa tai kompostia kasvin ympärille, ja vesi maaperä vain kunnes kosteat. Sinun ei tarvitse jatkaa veden teidän laventeli kasveja, koska ne itse mieluummin kuivaa maata.
  5. Voit ottaa pistokkaita teidän laventeli kasveja , kun ne ovat täydessä kukassa. Poista kukat leikkaamalla juuressa varren. Irrota ja hävitä kuolleita tai kuivuneet kukat, varret ja lehdet kuten mennä pitkin.
  6. On parasta ottaa pistokkaita irti laventeli kasveja aamulla, juuri kun kaste on haihtunut. Kuuma iltapäivän aurinko vähentää tehoa tuoksuvia öljyjä, jotka tuoksuvat niin hyvältä.
  7. Kuivata laventeli pistokkaat sisällyttää kylpy tuotteita, potpuri tai muita kotitalouksien käyttöön, sitoa varret pienissä nippuina ja roikkua ylösalaisin lämpimässä, kuivassa paikassa. Se kestää noin kymmenen päivää kuivua kokonaan. Kun kuivaa, tallentaa laventeli ilmatiiviiseen pussiin tai säiliöön säilyttää tuoksu.
  8. Useimmat laventeli kasvit vain kukkivat kolme vuotta tai niin. Jos haluat säilyttää tasainen tarjonta laventeli omassa puutarhassa, se on hyvä idea lisätä ja hoivata uusia tehtaita vuosittain, kuten tila sallii.
  9. Ankarat talviolosuhteet voivat tappaa laventeli kasveja. Kosteutta sulavasta lumesta sekä pakkasessa hyvin epäystävällinen auringosta pitäville laventeli. Suojaa tuulelta ja paksu kerros multaa auttavat kasveja hengissä talven. Keväällä vastustaa karsimisesta kasvit kunnes uusi kasvu näy.

Kasvava laventeli kasveja: istutus ja kasvava puutarha yrttejä. Laventeli on istutettu siemenet.
Kasvava laventeli kasveja: istutus ja kasvava puutarha yrttejä. Laventeli on istutettu siemenet.

Lavender on erittäin tyydyttävä lisäksi kaikki puutarhaan. Ilo saat katsomalla nämä kukinnat näkyvät on bested vain nautintoa saat siitä ihana, taivaallinen tuoksu. Nyt kun olet oppinut miten kasvaa laventeli, voit kokeilla käsi muut monivuotiset puutarhakasvit.